Blåbärspannacotta...
Blåbärspannacotta A'la Erica =)
4 Pers
2½ Gelatinblad
2 dl Blåbär (Upptinade eller färska)
3 dl grädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
* Blötlägg gelatinbladen i kallvatten ca 10 min.
* Mosa bären i en extra fin sil så saften rinner ned i en skål som står under silen ( Nähä...hehe =) )
* Rör ned saften i grädden, sockret och vaniljsockret och koka sedan upp.
* Lägg gelatinbladen i kastrullen å låt sjuda 10 min, låt det till sist svalna innan du häller upp i glasen/skålarna.
* Ställ in i kylen å låt dom stå ca 3-4 timmar, garnera.
* FÄRDIGT, hoppas de smakar =) !!
~*~TIPS~*~
Istället för vaniljsocker så ta en vaniljstång. Dela den på längden, skrapa ur fröna å blanda ned.
( Gjort om ett annat recept för att få perfektion ;) )
Kommentarer
Trackback