Bikram Yoga te din stressade själ

Tjo äntligen hemma från jobbe =), vilkem skum kväll/natt de va =S !! Å nån full lättlurad karl fick ja inte me mig hem heller haha ;O. Näe bli lite kvällsfika nu sen säng så man e utvilad te Bikram Yogan imorn, som för övrigt e nog de bästa ja kan gö för min kropp. De e jobbigt å ja blir smått rastlös i mitten av passet men de e lätt värt de, ja rekomenderar det stark !! NattiNatti...

Om BikramYoga

Bikramyoga är en form av Hathayoga bestående av 26 st asanas (kroppsrörelser) som idag ser likadana ut som de gjorde för flera tusen år sedan. Det speciella är urvalet av rörelserna tillsammans med sammansättningen, värmen och luftfuktigheten. Bikramyoga är utformad för att värma upp och stretcha muskler, leder och senor i en viss ordning för att få bästa effekt. Bikramyoga förebygger, underhåller och rehabiliterar hälsan som helhet.

 

Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum (38-40 grader). Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen. Bikramyoga är rigorös men varje rörelse i denna serie är utformad att på ett säkert sätt stretcha och öppna upp kroppen som en förberedelse inför nästkommande rörelse. Denna serie av rörelser förflyttar dessutom friskt, syresatt blod till hela kroppen, till alla organ och fibrer. Detta för att återställa kroppens balans och alla system till att fungera såsom de ska.

 

Bikramyoga kombinerar koncentration, tålamod, beslutsamhet och självbehärskning vilket resulterar i en ökad mental klarhet samt reducerar stress. Andra effekter av regelbunden träning är bl.a. en friskare, starkare och mer rörlig kropp, ett allmänt bättre hälsotillstånd, en känsla av välbefinnande.

 

Alla människor kan träna Bikramyoga. Ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare som avancerad. Alla tränar individuellt utefter sin egen förmåga, men tillsammans i en och samma klass. För att få ut det mesta möjliga av sin yogaträning handlar det inte om hur ”perfekt” man kan utföra en yogarörelse, utan det handlar om att utefter kroppens förmåga göra det bästa man kan. Det är då man gör sin yoga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0